Wil je als een astronaut door de ruimte vliegen of zwemmen tussen haaien? Met een greenscreen is alles mogelijk. Een greenscreen is een achtergrondscherm dat wordt gebruikt voor chromakey-toepassingen. Hoe chromakey precies werkt? Dat leggen we in dit artikel voor je uit.

Wat is chromakey?

Chromakey is een techniek waarbij een onderwerp wordt gefilmd of gefotografeerd tegen een groene of blauwe achtergrond. Met behulp van foto- of videobewerkingssoftware programma’s als Photoshop, Paint Shop Pro, Sony Vegas of Adobe Premiere kan je gemakkelijk de gekleurde achtergrond (groen of blauw tint) wegfilteren. Zo kan je het onderwerp uitknippen en de gekleurde achtergrond met één klik transparant maken. En nu is alles mogelijk doordat je een andere achtergrond achter het onderwerp kan projecteren, bijvoorbeeld een strand, dierentuin of de ruimte.

De kleur die je uitsnijdt is heldergroen of diepblauw omdat deze kleuren bijna niet aanwezig zijn in de belangrijkste aspecten van de onderwerpen (voornamelijk gezichten). Hierdoor behoud je het onderwerp en kan je dit als het ware over een ander beeld heen leggen.

Wat kan je ermee?

Met chromakey kan je dus een persoon of object in een andere afbeelding plaatsen. Deze techniek wordt veel gebruikt in films om scènes af te laten spelen in science fiction omgevingen of om plekken na te simuleren. Daarnaast ken je de chromakey-techniek misschien van het weerbericht of het journaal waarbij beelden geprojecteerd worden achter de presentator.

Naast bovengenoemde toepassingen is chromakey ook in te zetten als funtool. Je kan gekke, leuke en onmogelijke foto’s maken. Tenslotte is het ook een goede fotomarketingtool. Fotomarketing is een effectief middel voor de Branding van je organisatie of merk. Onze fotobooth biedt namelijk de mogelijkheid om chromakey gemakkelijk (Plug & Play) in te zetten op evenementen of beurzen.

Wil je zien hoe je zelf in een andere achtergrond kunt stappen? Bel ons en we introduceren je in de wereld van de Chromakey.

DE SPECIALiST OP GEBIED
VAN GREENSCREEN
FOTOMARKETING

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Op werkdagen ontvang je binnen 30 minuten een reactie en helpen we je met het vinden van de juiste oplossing. Langskomen mag natuurlijk ook, dan kun je gelijk zien hoe het werkt!

Kun je je foto niet vinden? Volg dan deze link in plaats van dit formulier.

* We nemen je privacy serieus en zullen je nooit spam sturen

© blndr - picture the experience - algemene voorwaarden