Ben jij net zo enthousiast over fotografie als dat wij dat zijn? Dan wist je dit natuurlijk al lang, of niet?! Wij verbaasden ons over deze weetjes, maar misschien is het voor jou allemaal gesneden koek!

1. De duurste camera die ooit verkocht werd kostte 2,8 miljoen dollar! Dit was een zeldzame Leica camera uit 1923 die verkocht werd via een veiling in Vienna. Nog even wachten met oude camera’s opruimen dus!

2. In hetzelfde rijtje: de duurste lens ooit gemaakt kostte 1,6 miljoen euro! Dit was de Leica SPO-Telyt-R 1:5.6/1600mm. Deze werd besteld door sheik Saud Bin Mohammed All-Thani, een fotografie-fanaat uit de staat Qatar.

3. Het langste negatief ter wereld was 39,3 meter lang en was gemaakt door Esteban Pastorino Diaz. Het negatief bevatte straten van Buenos Aires (Argentinië). De foto werd genomen door een camera op het dak van een rijdende auto te bevestigen.

4. In het jaar 2000 had de digitale fotografie slechts 1% aandeel in alle foto’s die wereldwijd genomen werden, de rest was analoog!

5. Elke seconde worden er wereldwijd 60 nieuwe foto’s geplaatst op Instagram!

6. De eerste digitale foto die ooit werd genomen was in december 1975. Deze werd gemaakt door personeel van Kodak. Het duurde 23 seconde om de eerste foto te nemen, de foto was zwart/wit en was slechts 0,1 mega pixel groot. Ironisch dat juist het non-digitale Kodak de eerste was met digitale fotografie, niet?!

DE SPECIALiST OP GEBIED
VAN GREENSCREEN
FOTOMARKETING

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Op werkdagen ontvang je binnen 30 minuten een reactie en helpen we je met het vinden van de juiste oplossing. Langskomen mag natuurlijk ook, dan kun je gelijk zien hoe het werkt!

Kun je je foto niet vinden? Volg dan deze link in plaats van dit formulier.

* We nemen je privacy serieus en zullen je nooit spam sturen

© blndr - picture the experience - algemene voorwaarden